Swimrunsäsongen drar igång!


Fredrik Härdfeldt

Fredrik Härdfeldt

Den 2 april går startskottet för årets swimrunsäsong och lag “Heja Stina!” står på startlinjen. Den första tävlingen på programmet är ÖtillÖ Swimrun World Series i Hvar som ligger i Kroatien. Det är den första ÖtillÖ-tävlingen i Medelhavet. Banan ser fantastisk vacker ut men den lär bli väldigt tuff för de tävlande. Den totala distansen är 35 km löpning och 11 km simning där löpningen har 900 höjdmeter.

“Heja Stina!” kommer att representeras av Mårten Vidlund och Fredrik Härdfeldt. Mårten är mycket rutinerad med 3 finishertröjor från ÖtillÖ (65 km löpning och 10 km simning). Fredrik är ny i laget och Hvar är hans swimrundebut. Han har sin bakgrund i triathlon och har den mycket fina tiden 9 timmar 46 minuter som personbästa på Ironmandistansen (3,9 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning). Fredrik ser fram emot tävlingen både för att det är en ny utmaning men också för att laget tävlar för en god sak.

Vi hoppas att deras slit på banan ska belönas med generösa bidrag till insamlingen till Barncancerfonden “Heja Stina!”. Vill du vara med och stödja insamlingen (Tips! Det kan man göra hur många gånger som helst!) så klickar du här https://www.barncancerfonden.se/1309393292/