Heja Stina! – Swimrun


Swimrun för Stina- vad är det?

Det fruktansvärt tunga beskedet om Stinas sjukdom nådde Stinas pappa då han var på hemväg från en Swimruntävling i Skottland. Tillvaron rasade ihop, livet visade sin nyckfullhet, från stor lycka efter en fantastiskt fin tävling och trevlig resa till ofattbar rädsla och oro över att ens kära dotter var svårt sjuk. Allt ändrades på några minuter.

barncancerfondenEfter några omtumlande veckor utan riktig fotfäste beslöt sig Stinas pappa för att starta en insamling till Barncancerfonden. Vi ville också vända det tunga beskedet om Stinas sjukdom till något som ger hopp om framtiden. Vi beslutade att inte förknippa den härliga sporten Swimrun med cancerbesked utan med kraft och energi. Då kändes det naturligt att fortsätta med Swimrun och göra tävlingarna till en del i insamlingen till Barncancerfonden.

Vi dedikerar hela säsongen 2016 åt välgörenhetssatsningen till Barncancerfonden. Till första tävlingen på Isles of Scilly har vi två lag anmälda “Swimming Smooth 4 Stina” och “Heja Stina”.  Vi har i dessa lag fått med oss två personer som vill bidra med sitt engagemang. Det är Paul Newsome, världskänd maratonsimmare och grundare av SwimSmooth samt artisten Petter Askergren som även är en hängiven swimrunutövare med bl a två genomförda ÖtillÖ och arrangör av Petter Invitational Koster Swimrun

Följ våra lag när vi kämpar för Stina som kämpar! Heja Stina!

Vad är Swimrun?

Swimrun är en sport som startade med tävlingen ÖtillÖ i Stockholms skärgård 2005. Det är en sport där man tävlar i lag om två och kämpar tillsammans över land och genom vatten. Det handlar om att springa respektive simma växelvis och ta sig från punkt A till B helt på naturens villkor. Sporten har vuxit enormt de senaste fem åren och ursprungstävlingen ÖtillÖ är numera världsmästerskap i Swimrun.

Är du nyfiken på att se vad swimrun är? Kolla gärna på den här filmen. Det är från ett av “Heja Stinas!” träningspass.